Управління
якістю
Системи
управління
якістю
Орган
з
сертифікації
систем
управління
ДП
“Буковинастандартметрологія”
акредитований
Національним
агентством
з
акредитації
України
відповідно
до
вимог
міжнародних
стандартів:
ДСТУ
EN
ISO/IEC
17021-1:2017
(ISO/IEC
17021-1:2015)
та
ISO/TS
22003:2013
(атестат
акредитації
№ 8O132
від
02.12.2020),
на
виконання
робiт
із
сертифікації:
систем
управлiння
якiстю
згiдно
вимог
ДСТУ
ISO
9001:2015
Системи
управління
якістю.
Вимоги
(ISO
9001:2015,
IDT);
ДСТУ
EN
ISO
9001:2018
Системи
управління
якістю.
Вимоги
(EN
ISO
9001:2015,
IDT;
ISO
9001:2015,
IDT
);
систем
управлiння
безпечнiстю
харчових
продуктiв
згiдно
вимог
ДСТУ
ISO
22000:2007
Системи
управління
безпечністю
харчових
продуктів.
Вимоги
до
будь-яких
організацій
харчового
ланцюга
(ISO
22000:2005,IDT);
ДСТУ
ISO
22000:2019
Системи
управління
безпечністю
харчових
продуктів.
Вимоги
до
будь-якої
організації
в
харчовому
ланцюгу,
(ISO
22000:2018,
IDT);
ISO
22000:2018
Food
safety
management
systems
—
Requirements
for
any
organization
in
the
food
chain.
Сфера
акредитації
8О132
від
02.12.2020.
Підвищення
якості
продукції
в
сучасних
умовах
значною
мірою
визначає
виживання
підприємств,
ріст
ефективності
виробництва
та
економію
всіх
видів
ресурсів.
Під
впливом
глобалізації
ринків,
впровадження
нових
технологій,
зміни
у
потребах
суспільства
і
конкретного
споживача,
проблема
якості
аж
ніяк
не
спрощується,
а
навпаки
-
стає
складнішою.
Тому,
очевидно
- вирішувати
її
лише
традиційними
методами
контролю
якості
готової
продукції
не є
ефективним.
Повинен
бути
комплексний,
системний
підхід,
реалізація
якого
можлива
лише
за
умови
впровадження
на
підприємстві
системи
управління
якістю.
На
сучасному
етапі
широко
застосовують
міжнародні
стандарти
ISO
серії
9000,
акцентують
увагу
на:
орієнтації
на
замовника;
лідерстві;
залученні
всіх
працівників;
процесному
підході;
системному
підході
до
управління;
постійному
поліпшення;
прийнятті
рішень
на
підставі
фактів;
взаємовигідних
стосунках
з
постачальниками.
Сертифікація
систем
управління
-
шлях
до
підвищення
якості
та
конкурентоспроможності
продукції
та
послуг.
Фаховість
та
компетентність
спеціалістів
органу
сертифікації
ДП
“Буковинастандартметрологія”
дає
змогу
сертифікувати
системи
управління
якістю,
які
впроваджені
на підприємствах.
Орган
сертифікації
ДП
“Буковинастандартметрологія”
виконує
роботи
з
сертифікації
систем
управління
якістю
та
безпечністю
харчових
продуктів
та
декларує
свою
неупередженість.
(
декларація)
-Політика
у
сфері
якості
-ПОРЯДОК
проведення
робіт
з
СУЯ
та
СУБХП
-Інструкція
щодо
надання
скарг
та
апеляцій
Перелік
документів,
які
надаються
Замовником
для
проведення
попереднього
оцінювання
системи
управління
якістю
на
відповідність
ДСТУ
ISO
9001:
2015
(ISO
9001:
2015)
«Системи
управління
якістю.
Вимоги»:
Заявка
на
сертифікацію
СУЯ
та
опитувальна
анкета.
Організаційно-розпорядчі
документи
підприємства:
Статут
(копію
титульного
аркушу
та
перелік
видів
діяльності);
Свідоцтво
про
державну
реєстрацію;
Довідка
ЄДРПОУ;
Код
платника
ПДВ;
Схема
організаційної
структури
підприємства;
Дозвільні
документи
(дозволи,
ліцензії,
атестати,
інше);
Документи
системи
управління.
·
Система
управління
безпечністю
харчових
продуктів
Міжнародна
комісія
Кодексу
Alimentarius
WHO/FAO
розробила
"Концепцію
аналізу
ризиків
контрольних
точок
виробництва"
(так
звану
"Систему
НАССР"),
що
грунтується
на
виявленні
критичних
точок
контролю
та
виконання
постійного
аналізу
небезпек.
В
Україні
внесено
зміни
до
закону
"Про
основні
принципи
та
вимоги
до
безпечності
та
якості
харчових
продуктів"
771/97-ВР
якими
передбачено,
що
оператори
ринку
зобов"язані
дотримуватися
гігієнічних
вимог
до
потужностей,
на
яких
здійснюється
виробництво
та/або
обіг
харчових
продуктів,
до
приміщень,
де
обробляються
або
переробляються
харчові
продукти;
до
рухомих
та/або
тимчасових
потужностей;
до
транспортних
засобів;
до
обладнання
та
інвентарю;
до
постачання
води,
до
персоналу,
який
працює
у
зоні
поводження
з
харчовими
продуктами,
до
безпосередньо
харчових
продуктів,
до
їх
пакування,
зберігання
та
транспортування
тощо.
Закон
адаптований
до
вимог,
передбачених
ЄС.
Згідно
до
закону,
відповідальність
за
виробництво
безпечної
продукції,
покладена
на
виробника
та
передбачає
розроблення,
введення
в
дію
та
застосування
постійно
діючих
процедур,
що
засновані
на
принципах
системи
аналізу
небезпечних
факторів
та
контролю
у
критичних
точках.
Із 1
грудня
2019
року
в
Україні
набрав
чинності
новий
національний
стандарт
ДСТУ
ISO
22000:2019
(ISO
22000:2018,
IDT)
«Системи
управління
безпечністю
харчових
продуктів.
Вимоги
до
будь-якої
організації
в
харчовому
ланцюгу».
Стандарт
серії
ІSO
22000:2018
(ДСТУ
ІSО
22000:2019)
спрямований
на
врегулювання
аспектів,
пов'язаних
з
безпекою
харчових
продуктів
і
включає
в
себе
принципи
НАССР.
Цей
стандарт
застосовується
до
всіх
організацій,
які
пов’язані
з
харчовою
продукцією,
починаючи
з
великого
підприємства
з
виготовлення
харчової
продукції,
закінчуючи
маленькою
кав’ярнею.
Отримання
сертифікату
на
відповідність
вимогам
ДСТУ
ІSО
22000:2019
(ІSО
22000:
2018),
який
передбачає
функціонування
на
Вашому
підприємстві
системи
управління
безпечністю
харчових
продуктів
(СУБХП).
Звертаємо
вашу
увагу,
що
наявність
сертифікату
на
системи
управління
часто
є
обов'язковою
вимогою
тендерних
умов.
Сертифікована
система
управління
є
запорукою
зниження
втрат
на
підприємстві,
адже
регулярний
моніторинг
процесів
допомагає
дисциплінувати
працівників,
виявити
проблеми
на
ранніх
стадіях,
скоротити
витрати.
Роботи
з
сертифікації
систем
управління
виконуються
кваліфікованим
персоналом
оргaну
з
сертифікації
з
залученням
технічних
експертів,
які
мають
досвід
роботи
та
необхідні
знання
у
відповідних
галузях
економіки.
Перелік
документів,
які
надаються
Замовником
для
проведення
попереднього
оцінювання
системи
управління
безпечністю
харчових
продуктів
на
відповідність
ДСТУ
ISO
22000:2019
«Системи
управління
безпечністю
харчових
продуктів.
Вимоги
до
будь-яких
організацій
у харчовому
ланцюгу»:
-
Свідоцтво про державну реєстрацію, свідоцтво платника податку, довідка ЄДРПОУ, Статут – копії
-
Організаційна структура та штатний розклад підприємства.
-
Дозвільні документи (атестати, ліцензії та іншe).
-
Нормативна та технічна документація.
-
Технологічні інструкції;
-
Документи системи управління.
До
Ваших
послуг
знання
та
досвід
аудиторів
з
сертифікації.
Бланки документів
на проведення сертифікації
систем
управління
знайдете тут
Форма
заявки
на
сертифікацію
СУЯ
Форма
заявки
на
сертифкацію
СУБХП
Телефон:
(0372)
511-481
Додатковий
телефон:
+38(050)
374-65-03
Література
на
тему
ДСТУ
ISO
22000:2007
https://www.assistem.kiev.ua/doc/DSTU_ISO_22000-2007.pdf
|