Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Департамент технічного регулювання

Pict3 

Pict2

 
 
 
Pictmenu
Pictmenu
Pictmenu
Pictmenu

 

president

vru

Мінекономіки України

Urport

Наша електронна адреса    chcsm@dpbsm.cv.ua

bignewНОВИНИ

36-та Генеральна асамблея Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) відбулась у Санкт-Петербурзі

Понад 600 представників майже 140 країн світу зібрались в Санкт-Петербурзі для обговорення питань міжнародної стандартизації, проблем і перспектив її розвитку, впливу на інноваційні процеси, модернізацію виробництва та підвищення якості життя населення.

Генеральну асамблею відкривав Президент ISO Террі Хілл (Велика Британія). Привітання від Уряду Російської Федерації, яке підписав Д.А. Медведєв, зачитав Перший заступник Мінпромторгу Росії Г.С. Нікітін. Голова Мінпромторгу підкреслив особливе значення стандартизації в розвитку вітчизняної промисловості.

Керівник національного органу зі стандартизації Російської Федерації — Росстандарту Г.І. Елькін від імені организаторів асамблеї звернувся до присутніх з побажанням плідної роботи та висловив упевненість у тому, що 36-та Генеральна асамблея ISO сприятиме широкому залученню представників промисловості та бізнесу Росії до розроблення й застосування стандартів ISO та визначить перспективні шляхи в галузі міжнародної стандартизації.

 

На прес-конференції, яка передувала відкриттю асамблеї за участю керівника Росстандарту Г.І. Елькіна, Президента ISO Террі Хілла та Генерального секретаря ISO Роба Стіла, Террі Хілл розповів журналістам, що Росія була визначена місцем проведення форуму тому, що саме вона була причетна до створення ISO і до цього часу бере активну участь в її роботі. Відповідаючи на питання присутніх, Г.І. Елькін говорив про розширення робіт з міжнародної стандартизації в Росії, сферах застосування стандартів ISO, гармонізації національних нормативних документів з міжнародними, про роль стандартів у підвищенні якості споживчої продукції. Він підкреслив, що «стандартизація — унікальний інструмент розвитку та модернізації промисловості». Роб Стіл у своєму виступі закликав представників ЗМІ взяти активну участь у просуванні ідей міжнародної стандартизації, позаяк розуміння важливості цього інструменту веде до підвищення конкурентоспроможності продукції та подолання технічних бар’єрів у торгівлі.

У рамках 36-ої Генеральної асамблеї ISO відбулось 47-ме засідання комітету ISO з проблем країн, що розвиваються (DEVCO), а також відкрита сесія на тему „Стандарти в промисловості”.

На засіданнях асамблеї було розглянуто основні напрями діяльності ISO у звітний період та підбито річні підсумки щодо виконання діючого Стратегічного плану ISO на 2011−2015 рр. На секціях асамблеї обговорювались питання застосування стандартів у галузі енергетичного менеджменту, підготовки до надзвичайних ситуацій, управління ризиками, а також вплив стандартів на забезпечення достойної якості життя, підвищення соціальної відповідальності роботодавців тощо. Відкриті сесії асамблеї, які проходили на базі вісьми найбільших підприємств Санкт-Петербургу, були присвячені важливим питанням міжнародної стандартизації, в інтерактивному обговоренні взяли участь представники ISO, російської промисловості та бізнесових кіл.

На засіданні 36-ої Генеральної асамблеї вперше було представлено та вручено Президентом ISO 2011-2012 рр. «Премію ISO» — нагороду в галузі розроблення міжнародних стандартів. Премію отримала Халда Олівеіра Гісбретч за досягнення в роботі з підприємствами малого бізнесу в Бразилії. 

Відбулись вибори до керівних органів ISO. На посаду Президента ISO 2014–2016 рр. вперше номіновано представника Китайської Народної Республіки.

 

"Повітряна тривога" - як діїяти населенню


До уваги споживачів

Повірка лічильників холодної води

 

Новини Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України


Технічне регулювання на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України


Новини національного органу стандартизації (ДП "УкрНДНЦ")


Комунікативна платформа з технічного регулювання в Україні


Вартість повірки лічильників води


 Вартість повірки одно і трифазних лічильників електроенергії всіх типів


“Угода АСАА: крок назустріч” – відеозапис Вебінару


Впровадження системи НАССР у закладах ресторанного господарства


Роз"яснення щодо заповнення декларацій


Уряд запровадив моніторинг споживання деревини


 

До уваги власників Технічних умов


Проект наказу "Про внесення змін до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій скертифікації в Україні"


Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки"


 Закон України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності" та пов`язані з ним документи


Закон України "Про стандартизацію"


Вимоги щодо розробки постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР


Фільм до 140 річниці метрології на Буковині

(дивитись через Chrome, Opera)


Єдність вимірювань-якість життя. До 140-ї річниці метрології на Буковині

 

 

 

 
 
 
 
 

© 2008 ДП "Буковинастандартметрологiя"